Proxy servers inzetten om een hoge ranking te bereiken met SEO. Dat zou natuurlijk ideaal zijn. Zoals u waarschijnlijk al weet zijn proxy servers  er in verschillende configuraties en daarmee op verschillende manieren te gebruiken en in te zetten.

SEO en Rapportage

We willen allemaal, dat wil zeggen, iemand die een website heeft, weten hoe de website het wereldwijd doet. Of er veel bezoekers komen en op welke manier die bezoekers uw website gevonden hebben. Van de miljarden mensen die er op de wereld rond lopen zijn er maar heel weinig die uw website direct kennen. Door een goede SEO techniek toe te passen (het gebruik van de juiste kenmerk woorden of keywords) zijn betere resultaten te halen in de zoekmachines. SEO staat immers voor Search Engine Optimalisation (Zoekmachine Optimalisatie).

SEO en gevonden worden

We hebben het ook al gehad over proxy servers en wat die doen en kunnen. Zou het dan niet prachtig zijn om die twee te combineren? Een proxy server inzetten om de SEO van een website te verbeteren. Dat is echter iets gecompliceerder dan ik het hier even snel vertel, maar niet echt moeilijk. U wilt weten welke keywords het het beste doen op uw website of misschien zelfs op meerdere websites. Wat u nodig heeft is een goed rapportage systeem om dat voor u uit te zoeken.

Een Proxy Server als SEO rapportage hulpmiddel

Als u keywords gebruikt voor uw website en u wilt die website goed en makkelijk gevonden laten worden bij de zoekmachines wilt u ook weten welke keywords hiervoor het beste zijn. Daarvoor nu een rapportage maken is bijna een ondoenlijke zaak, tenzij u daar honderden uren aan wilt en kunt besteden. Daarvoor hebben de meeste mensen en bedrijven geen tijd. Bovendien wordt een IP adres al gauw geblokkeerd door een zoekmachine als u steeds op zoek bent naar die gegevens. Een SEO rapportage moet het liefst gisteren klaar zijn. Door nu bepaalde proxy servers in te zetten kunt u sneller de SEO rapportage krijgen die u wilt. Hoe meer proxy servers u daarvoor gebruikt, des te sneller kunt u over uw rapportage beschikken. Elke Proxy server heeft immers een uniek IP adres. Dit wordt genoemd Werken met Parallelle proxy servers. Ofwel diverse proxy servers inzetten om het beoogde doel te bereiken.  Deze praktijk is uiteraard geoorloofd en wordt daarom een White Hat oplossing genoemd. In de SEO wereld betekent een White Hat oplossing dat die geoorloofd is.

Tijd-winst

Door een aantal Proxy servers parallel te gebruiken voor SEO doeleinden kunt u grote tijdwinst behalen. Normaal zou een rapportage al gauw twee uur duren, maar met het inzetten van deze oplossing duurt zoiets maar een paar minuten. U dient, voor het beste en snelste resultaat, Private Proxy servers in te zetten, liefst meer natuurlijk. Hoe meer Private Proxy Servers u inzet, hoe sneller u uw SEO keywords rapporten binnen hebt, en des te sneller kunt u uw concurenten voor zijn. Snelheid is hier equivalent aan winst. Het moge uit dit (niet geheel complete) verhaal duidelijk zijn dat Openbare Proxy servers niet dezelfde resultaten geven en wellicht zelf geblokkerd worden voor zo’n actie. Daarom adviseren we het gebruik van Private Proxy servers voor uw SEO rapportage.

Betrouwbare proxies

Voor goede proxy servers voor SEO doeleinden is Trustedproxies een goede en betrouwbare partner. Zij bieden verschillende proxy oplossingen voor elk doeleinde. De klantenservice en technische helpdesk zijn van hoge kwaliteit.