De Beste Bescherming voor je Computer

We doen tegenwoordig veel op de computer. Je kunt daarop zelf van alles opzoeken en zien wat een ander op internet zet. Soms, en dan vooral op forums, kun je zien wie er nog meer online is. Het probleem is alleen, anderen zien dat ook. Zodra ze je IP-adres weten kunnen En je wilt niet altijd dat iedereen alles kan zien wat je doet. NordVPN heeft een programma waarmee je jouw identiteit op internet kunt verbergen. Maar wat kun je nou zelf allemaal doen om ervoor te zorgen dat niemand met jouw documenten of digitale identiteit aan de haal gaat of dingen uitspookt op jouw computer? Lees verder, dan vertellen we je daar wel wat meer over.

Wachtwoorden Aanmaken

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar je moet wel alle belangrijke websites die je bezoekt afschermen met een goed wachtwoord. Gebruik dus niet iets wat iedereen gebruikt. Een woord is natuurlijk makkelijk te onthouden maar maakt het ook makkelijker je account te hacken. Het toevoegen van een cijfer of teken maakt het hacken al een heel stukje moeilijker. Of gebruik alleen de klinkers of juist medeklinkers van een woord of zin die je wilt gebruiken. Ook handig is het om overal een ander wachtwoord te gebruiken. Gebruik niet overal waar je een account moet aanmaken hetzelfde wachtwoord en dezelfde gebruikersnaam. Mochten ze dan één van je accounts weten te hacken kunnen ze ten minste niet gewoon gelijk door met op alle andere accounts inloggen.

Bankzaken Online Regelen

Het is natuurlijk heel handig om je bankzaken online te regelen. Je kan zo online geld overmaken zonder dat je naar een bank moet of ergens geld moet pinnen. Digitalisering maakt het echter ook makkelijker om je bankaccount te hacken. Ze kunnen dan zomaar geld van je rekening halen. Doe je bankzaken dus nooit op een algemene computer. Zorg dat je die thuis doet op een computer waarvan je zeker bent dat de netwerkverbinding veilig is.

Netwerkverbinding

Over netwerkverbingen gesproken: als je je bankzaken of andere gevoelige dingen op een laptop of tablet doet, log dan niet in op een onbeveiligd netwerk. Eigenlijk is het sowieso niet verstandig ermee in te loggen op een netwerk waar vele anderen op kunnen. Ook op je werk of andere plek waar je de andere mensen over het algemeen wel te vertrouwen acht.

Een Goede Virusscan

Op je eigen computer of laptop moet je natuurlijk een goede virusscan hebben staan. Dit houdt niet alleen hackers zoveel mogelijk buiten de deur maar zorgt ook dat allerlei ongewenste troep je desktop binnenkomt. Je kunt denken dat je toch nooit op onveilige websites zit of nooit dingen download, maar het kan altijd voorkomen dat een website toch niet zo veilig is als hij leek te zijn. Een virusscan houdt alle malware, spyware, virussen en andere narigheid netjes buiten te deur. Zo kun je me een gerust hart op het internet dolen.